Start OverREGULAR RECORD DISPLAYBrief DisplayReturn To Browse

035 FOOD 7282
041 tha |bthaeng
100 ทัตดาว ภาษีผล.
245 บีตาเลน: การสกัดและการวิเคราะห์
246 Betalain: Extraction and analysis
260 ปีที่ 42 ฉบับที่ 4 |cตุลาคม - ธันวาคม 2557
300 หน้า: 718-729.
520 Betalains are natural pigments found in certain plants. They can be divided into two major structural groups i.e. the red-violet betacyanins and the yellow-orange betaxanthins. The basic structure of betalain is immonium derivatives of betalamic acid with cyclo-dopa and amino acids or amines. Betalains can be extracted by various solvents such as water, acetone, methanol and ethanol mixture solution (20-80%). Extraction solvent in combination with acids has the potential to achieve complete extraction. Betalain purification has been carried out with solid phase extraction, ion-exchange and/or gel filtration chromatography. For the quantification and identification of unknown betalain, UV-visible spectroscopy and High Performance Liquid Chromatography are widely used in food industry and researches.
650 บีตาเลน
บีตาไซยานิน
บีตาแซนทิน
รงควัตถุ
Betalain
Betacyanin
Betaxanthin
Pigment
710 วารสารวิทยาศาสตร์ มข.
773 KKU Science Journal
900 S
942 |cThai Journals