KOHA: OPAC Catalogue Search
Start OverMARC DisplayBrief DisplayReturn To BrowseExport Marked Records


Author เพลินใจ ตังคณะกุล
Titleคุณค่าทางอาหารของฟาสฟูดที่จำหน่ายในประเทศไทย/เพลินใจ ตังคณะกุล ... [และคนอื่นๆ]
Alternative TitleComposition of fast foods in Thailand
Imprintกรุงเทพฯ : สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์, 2535
Call# IFRPD T930028

CALL # Volume Number Month Year Barcode Status
Available

AbstractConsumption of franchise fast foods is increasing rapidly, only sparse data exist on their nutrient value. More nutrient data on fast foods are needed to measure the nutritional impact of these foods on the consumer. The objective of this study was to analyze for proximate and cholesterol contents of franchise fast foods and compare with the contents in Thai fastfoods. Twenty-six types from 6 items of franchise fast foods were collected from famous firms such as pizza, hamburger, fried chicken. grilled chicken, french fries and donut. Thirteen types of Thai fast foods were purchased from different areas and most of them were one plate dishes. The results revealed that the average nutrient contents in franchise fast foods 100 g contained energy 279 kcal (164-420 kcal)protein 13.2 g (3.5-26.2 g)fat 13.0 g (4.8-21.2 g)carbohydrate 27.4 (0.3-58.7 g)and cholesterol 43.4 mg (19.4-117.8 mg). In 100 g of Thai fast foods provided energy 155 kcal (7-197 kcal), protein 7.2 g (3.3-17.8 g)fat 7.6 g (1.2-32.7 g)carbohydrate 15.8 g (6.2-45.4 g)and cholesterol 23.6 mg (4.7-93.6 mg). The comparison between nutrient contents of franchise fast foods and Thai fast foods revealed that Thai fast foods provided energy, protein, fat, carbohydrate and cholesterol average 41.5-45.6 percent less than franchise fast foods.
Descript70 หน้า
Noteรายงานผลการวิจัยประจำปี 2535 โครงการวิจัยรหัส ทอ.2.36 /สถาบันค้นคว้าและพัฒนาผลิตภัณฑ์อาหาร มหาวิทยาลัยเกษตรศาสตร์
Subjectอาหารจานด่วน--คุณค่าทางอาหาร
Fast food--คุณค่าทางอาหาร
Fast food--วิจัย
Previous||28||Next